Lleida

La ruta tranquil·la cap a Santiago de Compostel·la: Vielha-Conangles

SEGONA ETAPA DEL TRAM LES-BERBEGAL

Us presentem l’etapa més dura i de major desnivell de tota la guia, com a contrapartida, l’ascens al Port de Vielha és un dels paisatges més macos de tot el llibre.

Com arribar-hi: A Vielha, capital de la Val d’Aran, es pot arribar per carretera, des de Lleida per la N-230 o pel Port de la Bonaigua, des d’Esterri d’Àneu. També hi ha una línia regular d’autobusos amb la companyia ALSA.
Dificultat: Difícil
Duració de l’etapa: 9 h 30′
Distancia total: 15,5 km
Ascens acumulat: 1479 m
Observacions: Consultar el pronòstic metereològic abans de sortir. El temps al Port de Vielha pot canviar ràpidament. L’empresa d’autobusos ALSA fa parada entre Vielha i Conangles.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

@Callum Christie

Itinerari

Sortirem de Vielha i caminarem entre prats i boscos amb el riu Nere a la nostra dreta. Abans de travessar el riu girarem a l’esquerra seguint les marques del GR 211.5. Continuarem fins a la Cabana deth Pontet i des d’allà seguirem les marques del GR cap a les parets verticals de la vall.

Vielha @FTVA-CREAR

El sender entra a una vall amagada. Al final de la mateixa trobarem un corriol empinat que en ziga zaga ens portarà a pujar cap al Port de Vielha.

Gypaetus barbatus @Rafa Piñeiro Romero

Una vegada al port, ens espera un descens força dur per un camí històric, de vegades empedrat, però en general és empinat i desgastat, amb moltes pedres soltes. Hem d’estar atents a la senyalització, a vegades escassa. Després d’uns 13 km de ruta arribarem a l’Espitau, situat a la boca sud del túnel de Vielha. Només ens queda enllaçar amb el GR 11 i arribar fins al nostre destí: el Refugi de Conangles.

@Callum Christie

T’has plantejat mai fer el Camí de Sant Jaume? És tota una aventura! Si t’animes no et pot faltar aquesta guia! La trobaràs a la nostra botiga online. Disponible en quatre idiomes.

Sobre l’autor de la guia: Callum Christie es considera un hispanòfil. Nascut a Zàmbia de pares escocesos, se sent molt afortunat per haver caminat pels quatre racons de la península ibèrica, a vegades com a guia, i altres vegades en solitari a la recerca de senders perduts. Des de la seva base en la Sierra de las Nieves, gaudeix donant a conèixer les rutes de pelegrinatge menys conegudes, i així compartir el seu amor per la gran varietat de paisatges i gents que es poden trobar al Camí.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino