Osca

3 rutes per passarel·les a Osca

Amants del vertigen? Us proposem tres rutes que podeu fer a la província d’Osca que discorren per passarel·les. Comencem!

Passarel·les d’Alquézar

Alquézar, situat en el Somontano d’Osca, és considerat un dels pobles més bonics d’Espanya, la seva col·legiata declarada Monument Nacional i el seu nucli urbà, Conjunt Històric Artístic, mereixen per si sols una visita.

Les passarel·les d’Alquezar és un recorregut d’aproximadament dues hores que parteix des del mateix poble. Dir-vos que encara que hi ha dos trams aeris de passarel·les, la sensació de vertigen és pràcticament inexistent o nul·la.

Al recorregut descendirem fins al riu Vero pel barranc de la Font, visitarem la cova de Picamartillo, avançarem per passarel·les aèries al Cañon del Vero i pujarem fins al Mirador del Vero per a gaudir d’espectaculars vistes sobre el riu, el barranc i Alquézar.

Per a accedir a les passarel·les cal pagar una taxa del recorregut per al manteniment i la neteja d’aquest. El preu és de 4€/persona per a majors de 12 anys i de 1€ per a federats en muntanya. Teniu tota la informació sobre les passarel·les en la web Pasarelas de Alqúezar. Si pareu al poble, apropeu-vos fins al forn de pa L’Artica, on la Maite us rebrà amb un somriure i on podreu degustar les seves especialitats artesanes a una terrassa amb vistes espectaculars.

Passarel·les de Montfalcó

Les passarel·les de Montfalcó les trobem en el camí natural que uneix Montfalcó amb el Congost de Mont-rebei, en plena Serra del Montsec d’Estall, a la comarca de la Ribagorça. Sens dubte, es tracten de les passarel·les més aèries de les tres que esmentem en aquesta entrada i no són aptes per a persones amb vertigen.

Per a accedir a les passarel·les anirem fins al poble de Viacamp, situat al peu de la N-230 en direcció a la Vall d’Aran. Una pista ens conduirà fins al poble de Montfalcó, on trobarem Casa Batlle, un alberg de Turisme mediambiental i punt de partida del camí cap a les passarel·les.

La ruta fins al pont del Siegué té 4 km de longitud (només anada) i es pot realitzar en unes dues hores. Una vegada creuat el pont sobre el Noguera Ribagorçana, ja en la part catalana de la Serra ens trobem amb el camí tallat en la roca que recorre el congost de Mont-rebei fins al pàrquing de la Masieta.

Aprofiteu la visita per a recórrer la Serra del Montsec. Deixar-vos sorprendre per les seves ermites enfilades a cingles, els seus pobles medievals , les bucòliques senderes i les formacions geològiques espectaculars. Trobareu tota la informació del camí de les passarel·les i de la serra en MontsecdelEstall. I si us animeu a fer senderisme per la zona no pot faltar-vos el nostre mapa excursionista que trobareu en paper i formats digitals a la nostra botiga.

Passarel·les de Panticosa

Inaugurades al març de 2021, aquestes passarel·les ens ofereixen un passeig d’altura sobre el riu Caldarés.

A Panticosa, destí pirinenc per excel·lència, arribarem seguint la N-260 fins al poble de Biescas, per a continuar per la A-136 fins a arribar al nostre destí. Els atractius de la zona són molts i per a tots els gustos: senderisme, esquí, el parc faunístic de Lacuniacha, el Balneari de Panticosa…. als quals ara s’afegeixen les passarel·les sobre el riu Caldarés.

Foto cedida per Pasarelas de Panticosa

El recorregut que comença a l’aparcament de l’estació d’esquí dura aproximadament una hora i mitja. El primer tram de passarel·les condueix fins a la passarel·la penjant que travessa el barranc mentre ens ofereix unes espectaculars vistes sobre aquest. El segon tram, a l’altre marge ens conduirà fins a un camí que ens portarà fins al Mirador O’Calvé.

Foto cedida per Pasarelas de Panticosa

L’accés a les passarel·les de Panticosa està limitat a 60 persones cada 20 minuts. L’accés està prohibit a menors de 7 anys i menys de 130 cm. Així mateix està desaconsellat per a persones que pateixin vertigen. Tota la informació la trobareu a la web: Pasarelas de Panticosa

Foto cedida per Pasarelas de Panticosa

Una última recomanació: si aneu amb nens jo no em perdria el Parc Faunístic de Lacuniacha i la propera i espectacular estació de Canfranc. Nosaltres vam dormir a Formigal a l’hotel YOY Villa de Sallent. Bona relació qualitat-preu, amabilitat i bona restauració.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino