Soria

Ascensió a la Peña Negrilla

Pel Collado de Castilla

La Peña Negrilla és un cim del Moncayo bastant desconegut, al qual s’hi accedeix pel Collado de Castilla, en la capçalera del barranco de Agramonte. Es tracta d’una ascensió de mitja muntanya que recorre una fageda i una pineda abans d’assolir els prats alpins on és el cim

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Des d’Ágreda cal agafar la carretera que puja a Aldehuela de Ágreda. En un revolt trobarem un camí enfront, amb una cruïlla de pistes i un senyal que indica carretera tallada a pocs km. Agafem justament la pista bona que ressegueix la falda de la muntanya. En una primera bifurcació seguirem recte fins al refugi de la Fuente del Tajo, on aparcarem. És a l’esquerra del camí (a la dreta hi ha una casona vella de pedra), després de passar un gual.
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 6 hores
Distància total: 14 km
Ascens acumulat: 920 m.
Tipus de ruta: Lineal
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Itinerari

Sortirem del refugi de la Fuente del Tajo, propietat de l’ajuntament d’Ágreda. Seguirem les marques de GR 260 en direcció est (esquerra), tot endinsant-nos en la fageda. Mentre no entrem al bosc, el camí és pla i molt panoràmic sobre les terres sorianes, voltades de muntanyes com els Picos de Urbión. Quan trobem un camí a la dreta amb marques de PR, deixem el GR 260 i girem en aquesta direcció, en clara pujada. És un camí no tant fressat, però bo.

Pugem sota la fageda, on sovintegen els grèvols, fins a una cruïlla amb un sender, on seguim cap a la dreta fins a arribar al barranco de Agramonte, on sovint baixa l’aigua. Seguim ara amunt, sempre pujant. Apareixeran els primers pins, i més endavant els prats alpins. En aquest punt el sender ja puja fort fins al Collado de Castilla, una cruïlla de corriols.

A l’esquerra faríem via cap al Cerro San Miguel, el punt més alt del Moncayo. I recte aniríem cap a un sender que baixa a Cueva de Ágreda. Girem a mà dreta per continuar l’ascens ara cap a la Peña Negrilla, cim que culminarem per gaudir de grans vistes de de les planes sorianes. I també del vessant oest del Moncayo.

La tornada la farem pel camí de pujada.

Si voleu conèixer la serra del Moncayo no us oblideu del nostre mapa!

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino