Girona

La ruta tranquil·la cap a Santiago de Compostel·la: El Port de la Selva-Vilabertran

PRIMERA ETAPA DEL CAMÍ DE SANT JAUME DES DE GIRONA

“Recorda que no existeix una forma correcta o incorrecta de pelegrinar, només hi ha la teva. No importa el més mínim si portes les teves pertinences, si passes la nit sota els estels o en un hotel. Estàs seguint els passos de reis i rodamóns” – Callum Christie, autor de la guia.

Com arribar-hi: El Port de la Selva es troba a la comarca gironina de l’Alt Empordà, al nord del Cap de Creus.
Dificultat: Alta
Durada de l’etapa: 7-8 hores
Distància total: 28,3 km
Ascens acumulat: 649 m
Observacions: Pronunciat desnivell tant a la pujada al monestir de Sant Pere, com a la baixada a Pau.
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

El Port de la Selva @ACT Georama

Itinerari

Sortirem del poble des de l’oficina de turisme (on ens segellaran la nostra credencial), pel Passeig Marítim. A l’alçada de la carretera GI-612, creuarem un pont i continuarem per un camí que ens portarà fins a la Vall de Santa Creu. Després d’uns 6,4 km més i d’un camí estret i costerut, arribarem al magnífic monestir de Sant Pere de Rodes. L’apogeu del monestir fou durant l’Edat Mitjana; però les pestes del s. XV, el bandolerisme i les guerres amb França, van provocar l’abandonament de les instal·lacions al s. XVIII.

Quercus suber @Robert Louth

Des del monestir baixarem per una sureda amb vistes impressionants fins al petit poble de Pau, on comença la part plana de l’etapa. Des d’aquí marxarem cap a Vilajuïga, que creuarem per continuar fins a Marzà. Caminant uns 5 km més, arribarem a Peralada, un poble amb un impressionant castell, una fortificació originària del s. IX. Passem pels afores del poble per travessar el riu Llobregat i continuar per la carretera fins al final d’aquesta etapa: Vilabertran.

@Callum Christie

T’has plantejat mai fer el Camí de Sant Jaume? És tota una aventura! Si t’animes no et pot faltar aquesta guia! La trobaràs a la nostra botiga online. Disponible en quatre idiomes.

Sobre l’autor de la guia: Callum Christie es considera un hispanòfil. Nascut a Zàmbia de pares escocesos, se sent molt afortunat per haver caminat pels quatre racons de la península ibèrica, a vegades com a guia, i altres vegades en solitari a la recerca de senders perduts. Des de la seva base en la Sierra de las Nieves, gaudeix donant a conèixer les rutes de pelegrinatge menys conegudes, i així compartir el seu amor per la gran varietat de paisatges i gents que es poden trobar al Camí.

Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino