Tarragona

Ascensió al Pic de la Mola

EL PUNT MÉS ALT DEL TARRAGONÈS

Dades de la ruta

Com arribar-hi: Creixell es troba als peus de la N340 entre Torredembarra i el Vendrell, més a prop del primer d’aquests dos pobles
Dificultat: Baixa
Durada de la sortida: 4 h 30 min
Distància total: 15,7 km
Ascens acumulat: 360 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

La ruta

Sortirem del nucli antic de Creixell en direcció ponent, pel C. Pallars, on girarem a la dreta pel C. d’en Dalmau. Som a la urbanització el Racó del Cèsar, una continuació urbana de la zona vella. Seguirem pels carrers C. de Nostra Senyora de Montserrat (esquerra), Via Cristina i Avinguda de Creixell, que mor al Camí de Creixell, asfaltat. A pocs metres trobem una cruïlla i continuem per l’esquerra fins a la T-210. Seguim a la dreta fins a la Pobla de Montornès, on al final de les cases trobem la Ronda Verda

Passat el pont de la via del TGV agafem de seguida un caminet que en breu enllaça amb una pista ampla marcada de GR92 i Ronda Verda. Seguim aquesta marcació per passar la via del tren convencional (de Sant Vicenç a Valls).

Quan arribarem a la caseta del Servei Municipal d’Aigües seguim per la pista de l’esquerra, abandonant el GR i la Ronda Verda. A 700m trobarem l’inici d’una sendera a l’esquerra. L’agafem per continuar l’ascens. Abans del pou del Missenguet descobrirem un corriolet a l’esquerra. Seguim recte fins a una propera cruïlla, on ens decantarem cap a la dreta per culminar l’ascensió

Cap al sud (dreta) descobrirem el naixement d’un senderó que davalla de cara al mar. L’agafem creuant uns marges en part erosionats. Seguim unes fites de pedres que ens ajudaran a arribar a la Font de Mas de Gibert i una barraca, situades a prop del sender. A partir d’ara el camí està més fressat. Baixem a una cruïlla, i seguim per l’esquerra fins a retrobar-nos amb el GR92 i la Ronda Verda, en un enforcall de senders. Desestimem el GR i continuem recte per un camí de  la Ronda Verda. El seguim fins a la carretera de Roda a Bonastre, on girem a mà dreta.

A l’entrada de de Roda trobem a la dreta el Camí de l’Avenar, asfaltat. L’agafem. Més endavant creuarem l’AP7 per damunt i, sense deixar la Ronda Verda, arribarem a Creixell.

El nostre mapa per conéixer tots els racons del Baix Gaià

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino