Girona

Miradors de la Vall d’en Bas

PEL CAMÍ RAL DE VIC I SANT MIQUEL DE CASTELLÓ

Dades de la ruta

Com arribar-hi: els Hostalets d’en Bas és un petit poblet situat a tocar de la carretera C-153, entre Sant Esteve d’en Bas i Cantonigrós
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 5 h 30 min
Distància total: 16,67 km
Ascens acumulat: 656 m
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium.

Església d’Hostalets

La ruta

Sortim de l’aparcament que hi ha a l’entrada d’Hostalets a la recerca de l’església, situada al carrer que creua la població. En aquest punt girem a mà esquerra pel C. Vic. Seguim per una pista asfaltada cap a una petita i propera urbanització que està als afores, en direcció sud.

El Camí Ral de Vic

Al cap de no res trobem una cruïlla i un pal que a la dreta indica cap a Sant Miquel de Castelló. Continuem recte per l’asfalt. Quan arribem a l’enorme mas de l’Aubert, situat a l’esquerra, deixem la pista asfaltada per continuar per una de terra que passa entre dues edificacions del Molí Vell de Canyameres. Llavors ens trobem a una riera i una cruïlla, on continuem per l’esquerra fins a un mas que és una casa de turisme rural. Ens fixem en la dreta del camí, on neix un corriol sota el bosc: és el Camí Ral de Vic

Ara toca remuntar per un camí empedrat. Passarem pel bonic indret de la font de les Marrades, i per l’intrigant pas del Grau d’Olot. Més endavant, ja a un pla, agafarem un corriol que passa pel davant de l’Hostal del Grau i va fent via cap a un pont vell, el Pont de l’Hostalot, i aquesta casa, un altre antic hostal situat en una cruïlla on enllacem amb el GR2. Hem de girar a mà dreta, per una pista ampla i plana, de masos ramaders, que mena al bonic poble de Falgars d’en Bas, sempre obeint les marques del GR.

El creuem seguint cap al nord, on ens trobem amb la pista que puja des dels afores dels Hostalets. Continuem recte fins a una propera bifurcació. Ara hem de prendre l’opció de la dreta, abandonant el GR. Aquesta pista amb revolts ens porta a una nova bifurcació, on ens retrobem amb el GR. Seguim recte fins a l’ermita de Sant Miquel de Castelló, un edifici romànic ara reconvertit en refugi de muntanya. Les vistes d’Olot i del Pirineu són encisadores

Continuem pel GR, ara per un sender. Quan trobem un camí, seguirem encara pel GR caminant uns metres fins a una cruïlla. Ara girem a la dreta, baixant per un camí. En una bifurcació seguim per la dreta, sempre de baixada passant per la Batllia, on ens retrobem amb la plana i una carretera local. Ja només ens queda girar a la dreta per arribar als Hostalets.

Com sempre la nostra recomanació que podeu trobar a la botiga en línia:

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino