Barcelona

El Matagalls des de Collformic

Hi ha millor manera de començar l’any que fent una hivernal a un dels cims mítics de Catalunya? Som-hi!

Dades de la ruta

Situació: Al Collformic s’hi arriba des de Seva, que té un bon enllaç amb la C-15
Dificultat: Mitjana. No és inusual que nevi, però tampoc habitual. En tot cas a l’hivern cal estar preparats amb roba tèrmica i material hivernal
Durada de la sortida(anada) 1h 18min
Distància anada: 4,16 km
Ascens acumulat: 550 m

Època recomanable: Qualsevol.
Observacions: Caldrà portar bastons, sobre tot per a les baixades
Ruta en wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org,  són navegables sense necessitat d’adquirir wikiloc premium. 

Pujar al Matagall, ja sigui per Collformic o per Sant Marçal, o per qualsevol de les rutes que hi menen, és una delícia. No només pel paisatge de fagedes, prats alpins i l’avetosa, sino perquè a l’abast visual hi ha tot un país ple de muntanyes, fet que al poeta Verdaguer el degué impressionar fins al punt d’escriure’n un poemari cèlebre: Aires del Montseny

La ruta

Sortirem de l’aparcament de Collformic, situat a 1145m. No hi té molta capacitat, per la qual cosa caldrà ser matiners. A la dreta hi ha el camí que travessa el Pla de la Calma i un restaurant. Girem la vista cap a l’altra banda i descobrim unes escales que fan de naixement d’un camí. L’agafem. Va a Santandreu de la Castanya, el mas més alt del massís

Però aviat el deixem pujant per un sender pedregós que entronca de nou amb aquest camí però que el torna a deixar per pujar per un sender fins a un prat on a l’esquerra hi ha el cim rodó del Turó d’en Besa. Seguim pel pla de la Barraca, en direcció llevant, passant per les alçades del Turó Gros, amb una fondalada bonica amb un bosc de faigs a l’esquerra, en el clot. Seguim la lloma de pujada amb molt de pedruscall fins al Collet dels Llops, on fem el darrer esforç per pujar al cim, identificable per la seva creu monumental.

Coneixeu el nostre mapa? Allà trobareu tota la informació necessària per gaudir d’aquest espai natural.

Juan Carlos Borrego Perez

Ha publicat un grapat de guies excursionistes, com ara L'Ordal i la Depressió Penedesenca (Piolet, 2005), Espais de la Batalla de l'Ebre (Piolet, 2020 2a Ed.), Les Romeries de la Terra Alta (Piolet, 2015), Personatges Llegendaris de les Terres de l'Ebre (Piolet, 2018), A peu pels Castells del Penedès (Cossetània Edicions, 2010), Sierra Nevada (Alpina, 2010) i Moncayo (Alpina, 2011), entre d'altres. També ha publicat llibres de cuina i llegendes, i un trio de novel·les, Cafè amb Sal (Pagès Editors, 2009, Premi Ciutat de Mollerussa), Brut Nature (Piolet, 2013) i El Sostre d'Ombra, (Pagès Editors, 2015)

http://incola85.blogspot.com
Back To Top
El blog de Piolet

Utilizamos “cookies” propias y de terceros para elaborar información estadística y mostrarle publicidad, contenidos y servicios personalizados a través del análisis de su navegación. Si continúa navegando acepta su uso.

 

View more
Acepto
Declino