Amb nens Tarragona

De Sant Antoni a Sant Bartomeu

Un recorregut molt variat entre dues ermites per terres del Montsant on trobarem una mica de tot: boscos, salts d’aigüa, un petit pont penjant, originals relleus….. que finalitza en una ermita encaixonada en un congost. No us ho perdeu si hi aneu amb els nens.

Dades de la ruta

Situació: Serra del Montsant, comarca del Priorat.
Com arribar: fins a Ulldemolins per la C-242. A partir d’aquí, cal agafar la pista asfaltada que porta a les ermites.
Dificultat: Baixa
Temps: 1h 15′ (anada)
Distància: 4,10 km (anada)
Ascens acumulat: 93 m
Época de l’any: Cal evitar l’estiu
Ruta a wikiloc: Les rutes d’Editorial Piolet, gràcies al nostre compte org, són navegables sense necesitat d’adquirir wikiloc premium.
.

L’excursió surt des de l’ermita de Sant Antoni, a la qual arribarem per un desviament senyalitzat amb el cartell «ermites» que trobarem abans d’arribar a Ulldemolins.
Deixat el cotxe al parking, començarem el recorregut tot seguint les marques del GR 65-5.
Baixarem per una pista fins a arribar a la font de la Gleva; a partir d’allà el recorregut transcorre per un corriol, que, si el seguim, arribarem al mirador de Cadolles Fondes on les podrem contemplar en les transparents aigües del riu Montsant.

Continuarem caminant alhora que veiem els efectes de l’erosió les quals es fan patents al Toll de Mula o en les curioses figures formades pels Tres Juradets.
Quan portem una hora de marxa, trobarem un pont penjant gràcies al qual creuarem el riu Montsant.

Passat el pont remontarem el barranc que ens conduirà a l’ermita de Sant Bartomeu.
La tornada la farem pel mateix camí.

En aquesta excursió vam decidir emportar-nos els entrepans i menjar al costat de l’ermita, així doncs no vam anar a cap restaurant de la zona.
Si més no, a la tornada vam parar a la cooperativa de Cornudella de Montsant i vam agafar unes ampolles de vi de la terra i unes melmelades molt recomanables 😉  !

Totes les rutes de la Serra del Monsant les podeu trobar al nostre mapa, disponible en paper i formats digitals a la nostra botiga.

Desitgem que us hagi agradat. Fins la propera!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top